logo copy

pokroviteljstvo3

Objava 24.11.2023.

Još jedan projekt je iza nas... Iako tužni što smo ga priveli kraju, ipak smo neizmjerno ponosni jer smo opet upoznali predivne nastavnike i stvorili nova prijateljstva koja će ojačati naše profesionalne i individualne kompetencije. Hvala svim sudionicima projekta Superučitelj u školi za sve III te neizmjerno hvala Gradu Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji na podršci!

Letak superučitelj III

Letak superučitelj III 1

Objava 16.11.2023.

Danas smo održali i posljednju, petu radionicu projekta Superučitelj u školi za sve III. Na temu „Upravljanje stresom“ voditeljica radionice psihologinja Paula Kuharić provela nas je kroz razne iskustvene situacije u kojima su sudionici imali prilike naučiti kako se nositi sa stresom, vlastitim emocijama te kako stres zapravo nije loša stvar. Na kraju radionice kroz vođenu meditaciju imali smo priliku upoznati budućeg sebe, osnaženog, veselog i zadovoljnog, spremnog za svakodnevne životne izazove. Paula nam je na kraju poručila da svoje ponašanje možemo mijenjati kroz svoje misli koje diktiraju naše emocije što je izrazito važno za osobni napredak na radnom mjestu, u radu s učenicima i roditeljima. Tijekom ciklusa radionica projekta Superučitelj u školi za sve III, nastavnici su dobili osnovna znanja o učenicima s teškoćama, o prilagodbi nastavnih sredstava i sadržaja, o suradnji s roditeljima i pomoćnicima u nastavi, primjeni digitalnih alata u nastavi te na posljetku načinima nošenja sa stresom. Stečena znanja moći će primijeniti u praksi što će im pomoći da unaprijede kvalitetu vlastitog rada.
Projekt je sufinanciran sredstvima Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice.

555

Objava 9.11.2023.

Projekt Superučitelj u školi za sve III ide dalje i već smo odradili našu četvrtu radionicu. U srijedu nas je naš voditelj projekta edukacijski rehabilitator Luka Femec uveo u svijet digitalnih tehnologija i alata te nas upoznao s mogućnostima njihovog korištenja u svakodnevnom radu s učenicima s teškoćama. Digitalni svijet je prilika da u našim učenicima prepoznajemo nove potencijale, ali mogućnost boljeg povezivanja s roditeljima te stvaranja preduvjeta uspješnog inkluzivnog odgoja i obrazovanja. Sudionicima je predstavljeno nekoliko digitalnih besplatnih alata te prikazan projekt Webučionice (autorice: Sandre Vuk) koji predstavlja naše bogatstvo i škrinjicu znanja digitalnih tehnologija. Na kraju smo zaigrali i mali kviz te ovim putem još jednom čestitamo našim pobjednicima kolegici Marini Kovaček i kolegi Saši Grnoviću! Projekt je sufinanciran sredstvima Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice.

444

Objava 26.10.2023.

Danas je održana treća radionica projekta Superučitelj u školi za sve III. Zajedno smo na čelu s edukacijskom rehabilitatoricom Anjom Holeček razgovarali na temu suradnje s roditeljima i pomoćnicima u nastavi. Prvo nam je Anja objasnila koje su faze roditeljstva te na koji način treba ostvariti pozitivnu komunikaciju s roditeljima kao glavnim partnerima u odgojno-obrazovnom procesu njihove djece. Radionicu smo nastavili igrajući zanimljiv Kahoot kviz u kojem smo se trebali odlučiti da li je postavljena tvrdnja o roditeljstvu točna ili netočna te smo raspravili o uzrocima navedenih tvrdnji. Radionicu samo završili grupnim radom u kojem su sudionici imali prilike na konkretnom primjeru raspraviti o ulozi pomoćnika u nastavi te prenijeti vlastita iskustva i mogućnosti rješavanja svakodnevnih izazova u nastavi. Roditelji i pomoćnici u nastavi predstavljaju važne karike u odgoju i obrazovanju učenika, ali je uvijek važno da upravo učenik bude u centru te da se poštuju njegova prava, mogućnosti i individualne sposobnosti. Veselimo se našoj sljedećoj radionici 8.11. koju ćemo posvetiti digitalnom svijetu! Projekt je sufinanciran sredstvima Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice.

2222

Objava 19.10.2023.

Na drugoj radionici projekta Superučitelj u školi za sve III, Dunja Vargović, mag. rehab. educ. govorila je o prilagodbi metoda rada, materijala i razrednog okruženja. Nastavnici su se upoznali sa kompetencijama koje treba imati inkluzivan učitelj/nastavnik, prezentirano im je drvo razvoja (prema Greenspanu) i važnost utjecaja vještina usvojenih u ranom djetinjstvu na uspjeh učenika u školskim aktivnostima. Kroz konkretne primjere, Dunja je nastavnicima dala ideje koje mogu implementirati za svoje učenike tijekom izrade individualnih kurikuluma. U grupnom radu nastavnici su izrađivali individualizirane kurikulume za učenike s različitim teškoćama te su imali priliku razmijeniti iskustva i ideje koje koriste u radu. Projekt je sufinanciran sredstvima Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice.

111

Objava 12.10.2023.

11. listopada naša je Udruga započela s novim ciklusom radionica "Superučitelj u školi za sve III". Izuzetno smo sretni s još jednim početkom i ponovnim velikim odazivom, ovaj put predmetnih nastavnika, za koje su radionice namijenjene. Prva radionica održala se na temu "Učenik s teškoćama u redovnom obrazovnom sustavu". Edukacijska rehabilitatorica Jelena Dolenec uvela je sudionike u ciklus radionica sa osnovnim pojmovima vezanim uz vrste teškoća i specifičnosti funkcioniranja učenika. Hvala svima na aktivnom sudjelovanju u predavanju i u grupnom radu gdje smo imali priliku izmijeniti iskustva. Vidimo se na idućoj radionici!

333

Objava 17.8.2023.

Započinjemo s provođenjem našeg projekta te ovim putem pozivamo sve zainteresirane učitelje predmetne nastave s područja Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije da nam se jave putem obrasca https://forms.gle/D8jK86ZH2vBpJDxC8 samo požurite broj sudionika je ograničen na 20!

Superučitelj u školi za sve III letak

Objava 1.7.2023.

Udruzi je odobren novi ciklus projekta Superučitelj u školi za sve. Ovaj put raditi ćemo s učiteljima predmetne nastave te kroz pet radionica nastojati im pomoći u svakodnevnom radu i prilagodbi nastavnih sadržaja i materijala u radu s učenicima s teškoćama u razvoju. Zahvaljujemo se Koprivničko-križevačkoj županiji i Gradu Koprivnici na kontinuiranoj podršci.

Superučitelj u školi za sve III

Objava 9.4.2023.

USKRS 2023 LOKI

Objava 10.1.2023.

Sažetak izvješća rada Udruge za 2022. godinu

Tijekom 2022. godine Udruga za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom „LOKI“ većinom se bavila savjetodavnim i edukativnim radom kao podrška i pomoć u procesu inkluzivnih promjena i univerzalnih načina podučavanja učenika s teškoćama. Predsjednik Udruge Luka Femec sudjelovao je kao predavač na nizu Županijskih stručnih vijeća učitelja razredne nastave s temama individualnih kurikuluma te metodama prilagodbe materijala i nastavnih sredstava u svakodnevnom učiteljskom radu. Također, sudjelovao je u Gimnaziji „Fran Galović“ kao predavač na temu „Učenik s poremećajem iz spektra autizma u srednjoj školi“.

Zahvaljujući potpori Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije Udruga je realizirala projekt koji se sastoji od pet radionica „Superučitelj u školi za sve II“ namijenjenih učiteljima razredne nastave s ciljem jačanja njihovih kompetencija, edukacije i osnaživanja profesionalne uloge koja će utjecati na kvalitetu inkluzivnog odgojno-obrazovnog procesa, ali i život kako samih učitelja tako i učenika s teškoćama.

7

Objava 31.12.2022.

6

Objava 2.11.2022.

U sklopu projekta „Superučitelj u školi za sve II“ održana je peta i ujedno posljednja radionica pod nazivom ,,Upravljanje stresom“. Paula, voditeljica radionice je na zanimljiv način približila sudionicima što je to stres te objasnila koji su najčešći stresori koji pogađaju ljude u današnjem društvu, a osobito na radnom mjestu. Potom su sudionici kroz rad u manjim grupama na platformi Zoom pokušali osvijestiti što ih točno motivira da se ponašaju na određeni način. Pokušali su povezati vlastite misli i emocije sa ponašanjem te osvijestiti koja su od tih ponašanja i misli pod njihovom kontrolom, a koja izvan njihove kontrole. Upoznati su sa dva najčešća načina nošenja sa stresom te su kroz rad na konkretnim primjerima pokušali primijeniti ABC model kognitivnog restrukturiranja. Potom ih je voditeljica provela kroz nekoliko vježbi progresivne mišićne relaksacije. Na kraju su sudionici iznijeli svoje dojmove o ciklusu radionica te su izrazili želju za novim susretima i edukacijama. Tijekom ciklusa radionica projekta, dobili su osnovna znanja o učenicima s teškoćama, o prilagodbi nastavnih sredstava i sadržaja, o suradnji s roditeljima i pomoćnicima u nastavi, primjeni digitalnih alata u nastavi te na posljetku načinima nošenja sa stresom. Stečena znanja moći će primijeniti u praksi što će im pomoći da unaprijede kvalitetu vlastitog rada.

5

Objava 26.10.2022.

U sklopu projekta Superučitelj u školi za sve II odradili smo četvrtu radionicu na temu „Digitalni alati u radu s učenicima s teškoćama u razvoju“. S digitalnim alatima i njihovim prednostima upoznao nas je edukacijski rehabilitator Luka Femec. Naime, uz razvoj novih vještina, stimulaciju kreativnosti i potencijala učenika digitalni alati doprinose i boljoj povezanosti i komunikaciji s roditeljima. U manjim grupama isprobali smo različite alate kojima možemo obogatiti nastavu i približiti se učenicima. Sudionici su pozvani da se pridruže Webučionici (autorice Sandre Vuk) u kojoj se mogu upoznati i naučiti koristiti velik broj digitalnih alata. Veselimo se sljedećoj srijedi!

4

Objava 19.10.2022.

Na današnjoj trećoj radionici u sklopu projekta Superučitelj u školi za sve II imali smo priliku naučiti, podijeliti iskustva i uvidjeti moguće izazove u odnosu s roditeljima učenika s teškoćama u razvoju i pomoćnicima u nastavi. I roditelji i pomoćnici u današnjem obrazovanju ključne su poveznice i partneri s kojima trebamo kontinuirano surađivati kako bi ostvarili naše planirane nastavne aktivnosti. Edukacijska rehabilitatorica Anja Holeček vodila nas je kroz ovu tematiku, a na kraju smo u malim grupama međusobno podijelili svoja profesionalna iskustva. Veselimo se daljnjim zajedničkim susretima te pozivamo ostale učitelje razredne nastave s područja Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije da nam se pridruže!

3